Deontay Wilder mag 6 maanden niet knokken na KO-verlies tegen Tyson Fury

13 oktober 2021

ANP
Tyson Fury KO Deontay Wilder Las Vegas Commissie 6 Maanden Niet Vechten

Deontay Wilder mag de komende 6 maanden geen officiële bokswedstrijd draaien. Dat bepaalde de Nevada State Athletic Commission woensdag. Bij het 3e gevecht met zijn rivaal Tyson Fury ging de Bronze Bomber keihard KO in de 11e ronde.


Om zijn eigen veiligheid te waarborgen 'schorste' de commissie Wilder tot ten minste 8 april 2022. De voormalige WBC-wereldkampioen bij de zwaargewichten bood partij tegen Fury, maar werd naar mate het gevecht vorderde alle kanten op gebeukt in het MGM Grand in Las Vegas afgelopen zaterdag.

KO Wilder
Wilder ging voor het eerst neer in de 3e ronde maar herpakte zich prima. Hij kreeg Fury 2 keer neer in de ronde die daarop volgde, waarna de Gypsy King werd gered door de bel. Fury zelf bleek de beste herpakker van de avond te zijn en stopte Wilder af in de 11e ronde.

Meteen na het gevecht waren er zorgen over de gezondheid van Wilder. Er kwam bloed uit zijn neus, oren en mond toen hij op de kruk in zijn hoek zat. Ook werd hij voordat de 9e ronde begon nog gecheckt door een dokter.