Andy Souwer 'Power' kijkt Money vs Conor: 'Maar zie McGregor het niet lang volhouden'
i

ANP

Andy Souwer 'Power' kijkt Money vs Conor: 'Maar zie McGregor het niet lang volhouden'

Trevor Wagener • 21:04, 26-08-2017 / Laatste Update: 12:03, 15-01-2024

Andy Souwer gaat vannacht (zondagochtend rond de klok van 5) zeker kijken naar het boksgevecht tussen Floyd Mayweather en Conor McGregor. De bokskampioen neemt het in Las Vegas op tegen zijn uit het MMA-afkomstige uitdager. Een bizar affiche volgens shootbokser Souwer, maar wel eentje waarvoor hij gaat zitten.

Of de 2-malige K1-kampioen, op de foto links tegen Artur Kyshenko, ervoor wakker blijft of op gaat staan weet hij nog niet. "Dat doe ik niet snel hoor, maar dit is zo gehyped dat ik het wel moet zien." De Bosschenaar zegt tegen Sportnieuws geen uitspraken te doen over wie er gaat winnen. Meer benieuwd is hij naar de manier van initiatief nemen.

Opening interessant

"Men zegt dat McGregor er wild in zal gaan, maar dat denk ik niet. Ik denk dat hij uit wil stralen 'dat hij er is', maar niet wild om zich heen zal slaan." Toch heeft Souwer zijn twijfels bij het zogenaamde uithoudingsvermogen van de Ier. "Komen we terug op de verschillen in spelletjes. MMA is toch een andere manier van volhouden dan stand-up boksen. Daar heeft Mayweather meer ervaring mee, dus die gaat gewoon na een paar rondes doen wat hij moet doen: op naar 50 overwinningen tegen 0 verliespartijen."

(tekst loopt door)

Being a little naughty on holiday# who# the# hell# is# porpramuk# or# McGregor# Tongpo?!

Een bericht gedeeld door Andy Souwer Official (@andy_souwer_official) op

En dus denkt Souwer Power dat McGregor het, ondanks zijn manier van uitdagen, niet gaat redden als de partij langer dan een x aantal ronden duurt. "Dan is het, denk ik, op bij hem. Hij is in de MMA ook wel eens ten onder gegaan omdat ie gewoon op was. Houd je armen maar rondes lang hoog zonder dat er melkzuur in komt. Dat zie ik McGregor gewoon niet doen. Bovendien kan hij niet even naar de grond duiken ofzo, zo verschilt het."

Sla de grootste, niet de grootste bek

Een voorkeur voor wie er gaat winnen heeft hij niet. "80% procent van alle vechtsporters ziet Mayweather winnen, maar Conor is de man die letterlijk het hardst van de toren blaast. Daar kan Money ook wat van. Kijk maar wat ze uitstralen op social media: allemaal shine. Dat is nou eenmaal zo ontstaan. In mijn tijd, en ik ben 34, ging alles om respect. Tegenwoordig is het zo snel mogelijk, om wat voor de manier dan ook, naar de economische top. Daar moeten beide heren blijven, dus geven ze niet aan elkaar toe."