HAHA! Wasmevrouw redt Engels potje voetbal door vlag op te pakken (video)

11 februari 2019

Het potje voetbal tussen Curzon Ashton en Alfreton Town was slechts 27 minuutjes onderweg, toen de spelers richting de douches mochten vertrekken. Hoezo? De grensrechter raakte geblesseerd en op het 6e niveau moet er natuurlijk wel een lijnsman zijn, dus begon een zoektocht naar een vervangende vlagger.


Die zoektocht werd zelfs gestart via Twitter. De thuisploeg Curzon plaatste wat Tweets in de hoop dat iemand de vlag op wilde pakken. 6 minuten later volgt de volgende Tweet: ''We hebben een grensrechter gevonden in het stadion, de wedstrijd zal doorgaan.''

Tekst loopt door onder Tweet


Wie hadden ze gevonden? De wasvrouw van de uitploeg! Pam Leeming, zoals de dame heet, wist hoe buitenspel werkte en wilde ervoor zorgen dat de wedstrijd doorging. Ze trok het shirt van de geblesseerde grens aan en vertrok naar de zijlijn.

Ommekeer
Het potje, dat bij 0-1 was stilgelegd, werd uiteindelijk 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Misschien had Alfreton Town er dus beter voor kunnen kiezen geen 'nieuwe vlagger' aan te dragen. Wie weet hoe de wedstrijd dan op een ander moment was afgelopen.