Thuiswedstrijd in KNVB Beker wordt duur geintje voor Excelsior ’31

7 oktober 2019

Tubantia © Lars Smook

Veel spelers van Excelsior '31 uit Rijssen (Overijssel) hebben donderdag 31 oktober met koeienletters in hun agenda gezet. Dan speelt de club uit de Derde Divisie namelijk thuis tegen FC Utrecht in de KNVB Beker. Geweldig voor de spelers natuurlijk, maar voor de clubkas is het een minder leuk geintje.


De wedstrijd komt live op FOX, maar daarvoor moet Excelsior '31 wel de lichtinstallatie flink verbeteren. De huidige verlichting rondom het hoofdveld is ongeschikt. „Dat wisten we al wel”, reageert voorzitter Harald Eertink tegen Tubantia. "We wilden op termijn de verlichting aanpakken, maar dat moet door deze wedstrijd nu veel sneller gebeuren."

Het opknappen van de verlichting kost waarschijnlijk tussen de €35.000 en €40.000. Geen misselijk bedrag. ,,Je kunt eventueel wel iets huren voor alleen deze bekerwedstrijd, maar dan ben je ook al gauw 15.000 euro kwijt. Dat vind ik weggegooid geld."

Toch heeft Eertink wel het gevoel dat het allemaal goed komt: "We kunnen de investering, die dus toch al op de planning stond, beter naar voren halen. Je moet weliswaar investeren, maar deze wedstrijd levert ook een hoop geld op."