Deze aankoop van De Boer is de opvolger van Neymar (video)

31 augustus 2016

Pro Shots

Dat Frank de Boer goed met jonge spelers kan werken, moet na 5,5 jaar Ajax voor iedereen wel duidelijk zijn. De trainer staat inmiddels onder contract bij Internazionale en kon het daar ook niet laten om te kiezen voor grote talenten. Maar in het Giuseppe Meazza-stadion kan er met meer geld worden gestrooid. En dus kocht De Boer de jonge Gabriel voor 27,5 miljoen euro. De nieuwe Neymar?


De opvolger van...
De Braziliaanse Neymar vertrok in juni 2013 bij Santos, dat 88 miljoen euro kreeg van FC Barcelona voor de aanvaller. Een half jaar eerder werd Gabriel Barbosa Almeida overgebracht uit de jeugd van Santos. Hij mocht dat seizoen alvast ruiken aan het werk van de beste Braziliaanse competitie, omdat ze bij de club ook al wisten dat Neymar wegging.

Gabigol liet Neymar eigenlijk meteen vergeten. Toen hij 18 (in 2014) scoorde hij al 8 keer in de Braziliaanse Serie A. In het huidige seizoen (in Brazilië zijn al 20 wedstrijden gespeeld) kwam Gabriel 10 keer in actie. Daarin scoorde de inmiddels 20-jarige rechtsbuiten 5 keer.

Copyright-ProShots-1328018

International
Deze zomer schopte Gabriel het ook al tot Braziliaans international. Op 30 mei 2016 mocht hij debuteren tegen Panama. Na 64 minuten kwam hij in het veld, in de 73e minuut scoorde hij zijn eerste interlandgoal. Inmiddels staat hij op 4 interlands en 2 goals.

Tijd voor De Boer om het talent naar Internazionale te halen. Nog geen Neymar - die presteerde nóg een stuk beter - maar de top van de voetbalwereld ligt aan zijn voeten. En als je dit filmpje hebt gezien, kan ook jij niet meer wachten tot Neymar en Gabriel samen de voorhoede van Brazilië vormen. Het sambavoetbal komt weer terug!
Brian Vesseur
Kijkt en volgt het nieuws over Nederlands, Engels en Italiaans voetbal. Eet daar dan ook graag een pizza bij!
reacties
ReageerReageer op dit bericht