ADO verliest voor de 5e keer op rij

Orange Pictures

Brian Vesseur • 16:24, 20-10-2019 / Laatste Update: 07:50, 05-01-2024

PEC Zwolle was in eigen huis zondag met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. Voor de Hagenezen was het alweer de 5e nederlaag op rij. Michiel Kramer had de bezoekers na 8 minuten nog wel op voorsprong gebracht.

Tegen PEC Zwolle had ADO vandaag aan 1 doelpunt niet genoeg. Nog voor de rust trok Iliass Bel Hassani de stand uit een heerlijke voorzet van Mustafa Saymak weer gelijk. Daarvoor was PEC al een aantal keer gevaarlijk geweest. Daarna leek het lange tijd of beide ploegen wel genoegen namen met een puntje, zo weinig gevaar was er voor beide doelen.

VAR doet z'n taak

Toen Reza Ghoochannejhad na 75 minuten eindelijk scoorde, werd hij afgevlagd vanwege buitenspel. Na bestudering van de beelden door VAR Christiaan Bax werd het doelpunt echter alsnog toegekend. Het uitgestelde vreugdedansje na de 2-1 van Ghoochannejhad oogde wat gekunsteld, maar de pret was er bij PEC niet minder om na 3 opeenvolgende nederlagen in de eredivisie.

Clement

Tot grote vreugde van het thuispubliek maakte Pelle Clement daarna ook nog 3-1 van. Nummer 16 ADO moet zich daarentegen zorgen gaan maken. Hoewel na 3 doelpuntloze duels door Kramer eindelijk weer eens gescoord werd, verloor de ploeg van trainer Fons Groenendijk voor de vijfde keer op een rij.