Coëfficiënten: waarom Ajax – Olympique Marseille extra belangrijk is voor Nederland

18 september 2023

Pro Shots
ajax-olympique-marseille-coefficienten

Nederland is in een hevige coëfficiëntenstrijd verwikkeld met Frankrijk. De winnaar staat straks op de vijfde plek en mag dan 4 teams (3 rechtstreeks en 1 via de play-offs) laten deelnemen aan de Champions League. Deze week is er voor Nederland 1,6 punt te verdienen in de Europese toernooien.


Coefficiënten Nederland vs. Frankrijk


Momenteel staat Nederland zelfs voor op Frankrijk in de coëfficiëntenlijst. Het gat is een kleine 3 punten. Als de 4 Nederlandse teams allemaal winnen deze week, krijgt Nederland er dus 1,6 punt bij. Per zege is dat dus 0,4 punt.

4. Duitsland - 69.767
5. Nederland - 55.100
6. Frankrijk - 52.331
7. Portugal - 48.316

Frankrijk heeft alle teams (6) nog in Europa en kan in totaal 2 punten verdienen, maar een overwinning levert iets minder op: 0,333 punten. Het maakt de wedstrijd van Ajax extra belangrijk: donderdag speelt het in de Europa League tegen het Franse Olympique Marseille. Op dit moment bakt Ajax er geen reet van, dus het is te hopen dat trainer Maurice Steijn het donderdag beter voor elkaar heeft.

Wie gaat de punten pakken voor Nederland?
Feyenoord speelt dinsdag in de Champions League tegen Celtic, PSV neemt het een dag later op tegen Arsenal. AZ gaat donderdag in de Conference League op bezoek bij het Bosnische Zrinjski.