AZ dik aan kop in de Europa League na overtuigende zege op Rijeka

BSR Agency

Martijn Baars • 23:52, 29-10-2020 / Laatste Update: 22:09, 13-12-2023

AZ heeft donderdagavond flink uitgehaald in de Europa League. In een nat Alkmaar won de club van trainer Arne Slot met liefst 4-1 van Rijeka. De Kroaten hadden geen schijn van kans.

Al snel stond het 2-0 in het nog altijd dakloze AFAS Stadion. Teun Koopmeiners benutte al in de 6e minuut een penalty. Een kwartiertje later verdubbelde Albert Gudmundsson, die in de spits stond, de score voor AZ.

Lekker potje

Na rust werd de wedstrijd een stuk leuker. In de eerste helft was Rijeka vooral aan het schoppen, in de tweede helft lieten ze AZ maar een beetje gaan. Dat leverde prima goals op. Eerst scoorde Jesper Karlsson de 3-0. De 4-0 kwam weer op naam van Gudmundsson, die een prachtige pass van Koopmeiners afrondde: 4-0.

Eretreffer Rijeka

Daarna was het wisselen geblazen en raakte AZ de scherpte een beetje kwijt. Dat kwam de thuisploeg 'duur' te staan. Sandro Kulenovic maakte op fraaie wijze de 4-1 voor Rijeka. Daar bleef het bij.

Stand en programma

Door de zege staat AZ nu alleen bovenaan in Groep F van de Europa League. Na de zeer verrassende 1-0 zege bij Napoli en de 4-1 zege op Rijeka heeft de ploeg 6 punten. Real Sociedad, dat de eerste wedstrijd nipt won van Rijeka (1-0), verloor thuis verrassend van Napoli: 0-1. Daardoor heeft AZ nu 3 punten voorsprong op zowel Sociedad als Napoli. De volgende wedstrijd van AZ in Europa is uit bij Sociedad. Rijeka ontvangt Napoli.