test alt

test caption

AZ komt niet voorbij Heracles, lijdt eerste puntverlies en moet PSV laten gaan in titelstrijd

23:56, 28-09-2023 / Laatste Update: 19:57, 11-12-2023

Het is AZ niet gelukt om PSV bij te blijven in de Nederlandse titelstrijd. De Alkmaarders speelden in eigen huis gelijk tegen Heracles Almelo, waardoor de Eindhovenaren nu 2 punten uitlopen op hun concurrent. Vangelis Pavlidis scoorde wel voor de 6e keer op rij namens AZ.

Bij AZ werd er niets gewijzigd aan de opstelling in vergelijking met de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Daar pakte de ploeg van trainer Pascal Jansen een belangrijke overwinning na de malaise in Bosnië, waarbij de ploeg een 0-3 voorsprong uit handen gaf en met 4-3 verloor.

Griekse god Pavlidis AZ liet zich in eigen huis gelijk zien en zorgde ervoor dat de bal veel in de ploeg bleef. De dominantie op dat gebied werd ook al snel uitgedrukt in de score. Wie anders dan Pavlidis maakte de 1e treffer namens de Alkmaarders. Het was de 6e wedstrijd op rij, waarin hij wist te scoren sinds de start van de Eredivisie. De 1e keer voor een speler van AZ.

Gelijkmaker Er leek weinig aan de hand voor AZ tot de Alkmaarders zich, net als in Bosnië, lieten verrassen door de tegenstander. Anas Ouahim tikt 8 minuten na rust 1 van de eerste kansen van Heracles Almelo binnen. AZ bleef aandringen op het winnende doelpunt, maar die kwam er niet. Dus lijden de Alkmaarders voor het eerst puntverlies door een 1-1-gelijkspel tegen Heracles.