Waarom de bekerwedstrijd tegen PSV voor GVVV’er Philip Ties zo emotioneel is

18 december 2019

BSR/Orange Pictures

Een emotionele dag voor Philip Ties. De 33-jarige speler van GVVV speelt woensdagavond tegen PSV in de KNVB-beker en dat is er 1 met een zware lading. Hij speelt namelijk op de sterfdag van zijn moeder, die vlakbij het Philips Stadion opgroeide.


Ties zou eigenlijk op vakantie gaan naar Spanje, maar dit stelt hij met een dag uit om deze pot te kunnen spelen. "Maar dat wil niet zeggen dat de wedstrijd tegen PSV 1 van de velen is. Het is voor mij een aparte wedstrijd, die speciale gevoelens oproept", zo zegt hij tegenover het ED.

Het PSV van vroeger
"Mijn moeder groeide op in een straatje tegenover het Philips Stadion. Ik ben in Drenthe geboren, maar kwam als jochie om de 14 dagen ieder weekend in Eindhoven", gaat Ties verder. "Als PSV thuis speelde, vergaapte ik me tussen de politiepaarden aan het publiek dat naar de wedstrijd kwam. Ik zag bekende spelers als Luc Nilis, Romario, Ronaldo, Arthur Numan en Erwin Koeman voorbij komen. Zag ze ook voetballen. Als het even kon ging ik kijken.’’

Wanneer is deze wedstrijd?
GVVV speelt woensdagavond thuis tegen PSV in de KNVB-beker. Die wordt om 20:45 uur gespeeld. Check hier waar je deze partij LIVE kun kijken.