Creatiefloos Feyenoord speelt dankzij pingel-misser gelijk bij Dinamo

BSR Agency

admin • 00:51, 23-10-2020 / Laatste Update: 02:39, 06-01-2024

Feyenoord is het Europa League-seizoen begonnen met een 0-0 gelijkspel op bezoek bij Dinamo Zagreb. De Rotterdammers waren veel aan bal, maar creëerden nauwelijks kansen. En als ze er waren, dan werden ze gemist.

Aanvoerder Steven Berghuis had voor een droomstart kunnen zorgen. Al na 5 minuten werd Mark Diemers onderuitgehaald in het strafschopgebied van Dinamo en de scheids wees naar de stip. Koud kunstje voor Berghuis, denk je dan. Maar hij schoot de pingel zo tegen de keeper - die al onderweg was naar een hoek - aan. Doodzonde, bleek achteraf.

Linssen

Want Feyenoord mist creativiteit. Tuurlijk, mannen als Berghuis, Teixeira en Bryan Linssen kunnen goed voetballen, maar als puntje bij paaltje komt, was het vanavond even 'net niet'. Zo hielp Linssen zeker twee 100% kansen om zeep. De gelegenheidsspits had daar echt veel meer moeten uithalen.

Senesi

Dinamo vond het wel best en loerde op de omschakeling. Zeker toen Marco Senesi 20 minuten voor tijd zijn 2e gele kaart ontving en er dus ruimte ontstond, schroefden de Kroaten het tempo op. Justin Bijlow werd een paar keer onder vuur genomen, maar hield zijn doel gelukkig wel schoon.