Debielen dreigen te gaan vechten en verzieken oefenpot Fortuna Sittard

11 juli 2018

ANP

Fortuna Sittard zou komende zaterdag een oefenwedstrijd spelen tegen BSV Limburgia. Dat duel gaat niet door, omdat supporters van Roda JC en Fortuna met elkaar dreigen te gaan vechten.


Het duel stond voor zaterdag gepland in Brunssum, maar de politie heeft vernomen dat 300 supporters met elkaar op de vuist wilden gaan rondom de wedstrijd.

Knokploegen
"Het is niet verantwoord om de wedstrijd door te laten gaan", zegt BSV Limburgia-voorzitter Hub Hofland tegen 1Limburg. "Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar als er 2 knokploegen van 2 keer 150 man dreigen te komen, dan is het niet anders."

Zak geld
Doordat het duel afgelast is, kost dat Limburgia een flinke zak geld. Er waren al behoorlijk wat kosten gemaakt. "Er waren al entreekaarten verkocht, mensen hadden buffetjes gekocht en er waren sponsoren uitgenodigd. Die mensen moeten we nu allemaal afzeggen. Treurig."

'Malloten'
Kevin Hofland is trainer van Fortuna en de zoon van Hub. Hij heeft er ook geen goed woord voor over. "Ik noem dit gewoon malloten, mensen die het stoer vinden met elkaar te vechten en daarmee de hele sport kapot maken. Dat kan ik geen supporters noemen. Het erge is dat er mensen wilden komen kijken die normaal niet gauw een wedstrijd van Fortuna kunnen zien, zoals kinderen en mensen met een handicap. Hun feestje wordt zo verpest."