Dordrecht knoeit niet en sleept 3e periodetitel binnen

Pro Shots / Dennis Wielders

admin • 22:55, 12-03-2018 / Laatste Update: 20:07, 12-12-2023

Voorafgaand aan deze Jupiler League-avond kon er in de strijd om de periodetitel nog van alles gebeuren. 6 ploegen hadden voor deze maandagavond nog kans op de prijs, waarvan Dordrecht de grootste. De Dordtenaren hadden moeite met scoren, maar knoeiden uiteindelijk niet en wonnen met 1-0 thuis van RKC Waalwijk. Met de minimale overwinning werd de 3e periodetitel binnengehaald.

Lange tijd stond de brilstand nog op het bord in Dordrecht. Kansen waren er genoeg, maar RKC-keeper Etienne Vaessen hield zijn doel netjes schoon. In de 68e minuut was het dan eindelijk raak voor de thuisploeg. Denis Mahmudov scoorde op aangeven van Thomas Kok het enige doelpunt van de avond: 1-0.

Daarmee komt Dordrecht op de 8e plaats met 43 punten. Veel belangrijker is natuurlijk de behaalde periodetitel.

Tekst loopt door onder Tweet

🎉 | Feest aan de Krommedijk!#dorrkc #periodetitel pic.twitter.com/ddfcJaMwKI

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 12 maart 2018

Oss - FC Emmen

FC Emmen was op papier na Dordrecht de favoriet voor de periodetitel. Bij verlies in Dordrecht en winst voor Emmen zou de 'Bronzen Stier' mee naar Drenthe gaan. De Rood-Witten hadden het echter behoorlijk lastig met Oss. De tegenstander uit Brabant wist 2 keer snel terug te komen van een achterstand.

In de 65e minuut kreeg Emmen een strafschop en die schoot Cas Peters genadeloos binnen. Helaas voor het thuispubliek had Oss ditmaal geen antwoord. Eindstand 2-3. Daarmee blijft Emmen op de 5e plek staan met 49 punten. Oss zakt naar de 9e plek en moet vechten voor de nacompetitie.

Jong Ajax - Eindhoven

Waar Emmen het lastig had in Oss, had Jong Ajax geen kind aan Eindhoven. Binnen 2 minuten (20' en 22') scoorden Dennis Johnsen en Noussair Mazraoui. In de 64e en 70e minuut schoot Dani de Wit 2 keer binnen en bracht daarmee de eindstand op 4-0.

Jong Ajax blijft 2e achter NEC met 58 punten, maar ziet Fortuna Sittard op een grotere achterstand komen.

Fortuna Sittard - De Graafschap

Minder belangrijk voor de periodetitel, maar cruciaal voor de titelstrijd. Fortuna Sittard stond voor maandagavond 4 punten achter koploper NEC, maar wist niet te winnen van De Graafschap. Voor de Superboeren scoorde Tarik Tissoudali op aangeven van Daryl van Mieghem. In de 87e minuut schoot verdediger Per Schuurs Fortuna op gelijke hoogte. Eindstand: 1-1

Meer dan een gelijkspel zat er niet in, waardoor de Limburgers op 53 punten komen. Inmiddels dus 6 punten minder dan de Nijmeegse nummer 1.

Jong Utrecht - NEC

Waar Fortuna knoeide in de titelstrijd, verstevigde NEC haar koppositie juist. Hoogtepunt van het avondje Utrecht voor de Nijmegenaren was het 2e doelpunt van Calvin Verdonk. Een heerlijke volley in de linkerhoek. Keeper Thijmen Nijhuis kon er slechts naar kijken. Eindstand: 0-2.

Door de overwinning staat NEC inmiddels met 59 punten nog steeds bovenaan de Jupiler League.

Almere City - Telstar

Lange tijd leek Telstar makkelijk 3 punten mee te nemen uit Almere. Telstar kwam in de 7e minuut op voorsprong door een bizar eigen doelpunt van Damon Mirani. Telstar scoorde daarna nog 2 keer, maar zag Almere aan het eind van de 2e helft terugkomen tot 2-3. Telstar wist de overwinning binnen te slepen.