NEC blokt illegale kaarten voor derby, fans woest op handelaars: ‘Schijtvolk!’

21 maart 2023

Pro Shots
Eredivisie Gelderse Derby NEC Vitesse Kaart Verkoop Ticket Op Zwarte Markt Aangeboden Te Koop Boos Reacties

De Gelderse derby, die op 16 april op het programma staat in de Nijmeegse Goffert, is volledig uitverkocht. Maandag werd bekend dat er geen 1 plekje meer beschikbaar was... totdat men op de welbekende verkoopsites ging kijken.


Daar werden enkele kaarten - 'tussen de 6 tot 8' - illegaal aangeboden. Illegaal, want de kaarten zijn alleen verkrijgbaar via de officiële ticketshop. Via dit kanaal visten tientallen NEC-fans achter het net. Er waren ongeveer 10.000 geïnteresseerden in 1.100 kaarten en de club veroordeelde dan ook de illegale zwarte handel. "Dit is tegen de KNVB-regels", aldus de hoogst geklasseerde voetbalclub van Gelderland.

Maandag konden seizoenskaarthouders maximaal 2 tickets per persoon bijbestellen, maar dat ging niet van harte: de NEC-site was overbelast en haperde, waarna sommige belangstellenden al teleurgesteld afhaakten.

Handel
Tot hun grote verbazing werden tegelijk op de website de illegale kaarten te koop aangeboden, uiteraard voor een veel hogere prijs dan dat deze eerder bij NEC werden gekocht. Vooral stoelen in de vakken A en P bleken populair, schreef De Gelderlander.

"Ik hoop en verwacht dat NEC keihard gaat optreden tegen dit soort opportunisten", schreef Dirk bijvoorbeeld op Twitter. "Dit lijkt helemaal nergens op’, oordeelt ook Hans Stoffels. "Ellende, veroorzaakt door een paar goudzoekers."

'Schijtvolk'
Seizoenskaarthouder Richard Heuveling sprak in een uitgebreid Facebook-bericht schande van de semi-hosselaars. "Je koopt kaarten voor een wedstrijd zodat je ze op Marktplaats kan zetten om geld te verdienen... Wie zijn jullie? Schijtvolk."

Op Marktplaats zijn geen kaarten meer te vinden voor de derby. Daarbij ondernam ook NEC actie. Opgespoorde kaarten die illegaal zijn (door)verkocht, werden meteen geblokkeerd. Volgens het eerder genoemde had Heuveling nadien alsnog geluk: na zijn post op social media bood NEC hem alsnog de 2 eerder geblokkeerde kaarten te koop aan. Feest!