Erik ten Hag ruziet met Valentijn Driessen: ‘Hebben geen grote risico’s genomen’

16 januari 2022

Ajax begon zondagmiddag uitstekend aan de 2e seizoenshelft. De regerend kampioen won op bezoek bij FC Utrecht met 3-0. Toch ging het na afloop niet alleen over het goede spel van de Amsterdammers, Valentijn Driessen was in gesprek met Erik ten Hag behoorlijk kritisch over het trainingskamp van Ajax.


De club vertrok begin januari naar Portugal, maar moest na een paar dagen noodgedwongen vertrekken nadat er coronabesmettingen opdoken binnen de selectie. Uiteindelijk testten 4 personen positief en zijn werden op een privéjet gezet naar Nederland. Dat deed de wenkbrauwen fronsen, alleen Ten Hag vond het de normaalste zaak van de wereld.

Onhandige uitspraken
"Het is ook een beetje de koe in de kont kijken, wie wist welke invloed de omikronvariant zou hebben? Wij hebben heel zorgvuldig en professioneel gehandeld", sprak Ten Hag na afloop van de wedstrijd.

"Bijvoorbeeld door te testen terwijl dat helemaal niet moest volgens de regels. Daarbij kwamen een aantal zaken aan het licht en daardoor moesten we anticiperen. Dat hebben we op een uiterst zorgvuldige manier gedaan, om zo besmettingen voor de ploeg, maar ook voor de maatschappij, niet te laten plaatsvinden", verklaarde Ten Hag.

"Regels voor een maatschappij die kunnen natuurlijk niet altijd hetzelfde zijn als topsport. Tuurlijk, wij beseffen dat we ons als topsporters langs de lijntjes begeven en op de grenzen, maar we hebben geen grote risico’s genomen of iets gedaan wat een groot risico voor de samenleving zou zijn."