Excelsior naar zoveelste 3-punter buiten huis bij FC Twente

Bart van der Wijst • 23:51, 27-10-2017 / Laatste Update: 06:45, 07-01-2024

Voor de 4de keer in 5 uitduels heeft Excelsior een wedstrijd weten te winnen. Dit keer was FC Twente de pineut. De thuisploeg kwam na 66 seconden nog wel op voorsprong, maar keek na 90 minuten toch tegen een 1-3 nederlaag aan.

Tom Boere opende al vroeg - de snelste treffer dit seizoen - de score. Na een prima actie van Fredrik Jensen, schoof hij de bal achter de kansloze Ögmundur Kristinsson.

Fraaie golaso Faik

De gelijkmaker kwam een goede 40 minuten later, in de tussentijd gebeurde er overigens weinig. Excelsior kreeg een goedkope vrije trap, die prachtig - ja echt heel mooi - werd binnengeschoten door Hicham Faik. Zo gingen beide ploegen rusten met een gelijke stand.

Hectische slotfase

Lang bleef die stand op Teletekst staan, tot de 74ste minuut. Een corner van Excelsior was dusdanig gevaarlijk dat die binnen werd geknikt door Milan Massop: 1-2. Twente wilde koste wat 't kost een puntje uit het vuur slepen, maar kreeg al snel de beslissende goal van Excelsior om de oren. Uit een counter schoot Khalid Karami met een streep raak.

Vervolgens leek Twente pas écht het besef te krijgen dat er voor het eerst onder de interim-trainer Marino Pusic ging verliezen. Enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Kristinsson gingen er uiteindelijk niet in. Zo loopt Excelsior weg van FC Twente op de ranglijst van de Eredivisie.