FC Twente in geheime oefenwedstrijd onderuit tegen Duitse laagvlieger

Leon ten Voorde

Martijn Baars • 20:13, 05-10-2017 / Laatste Update: 20:02, 07-01-2024

FC Twente heeft donderdag een geheime oefenwedstrijd tegen Preussen Münster verloren. Achter de gesloten deuren in De Grolsch Veste werd het 0-1. Net als enkele weken geleden tegen Osnabrück werd ook deze wedstrijd vanwege veiligheidsrisico's geheim gehouden.

Bij FC Twente ontbraken de (jeugd)internationals Fredrik Jensen, Thomas Lam, Hidde ter Avest, Isaac Buckley-Ricketts, Nikola Gjorgjev en Marko Kvasina. Ook Haris Vuckic speelde niet mee. Cristian Cuevas, de nieuwe Chileense linksback, was er wel bij. Hij begon in de basis, maar viel verder niet echt op.

Verrassing

Ondanks dat FC Twente beter was dan de nummer 12 uit de 3e Bundesliga, kwam het na 24 minuten toch op een 1-0 achterstand. Die treffer kwam tot stand na een fout van Jeroen van der Lely. Zijn te korte terugspeelbal op keeper Jorn Brondeel werd onderschept door Jeron Al-Hazaimeh.

Niet overtuigend

Adnane Tighadouini was voor Twente het dichtst bij een doelpunt. Na een prima individuele actie raakte hij met zijn schot de paal. Verder leverde het vele balbezit in de 1e helft, die onder lastige omstandigheden werd gespeeld, weinig gevaar op.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Twente had de bal tegen de matige tegenstander, maar de ploeg van René Hake speelde niet overtuigend en dwong niets af. In de 2e helft werd er vaak gewisseld bij Twente. De beste kans was in de slotfase voor nieuweling Cuevas. Zijn schot werd van de lijn gehaald.

Heracles afgelast

De oefenwedstrijd van Heracles Almelo tegen het Duitse Bochum, die ook donderdagmiddag gespeeld zou worden, is afgelast. Dat meldt de club uit Almelo op Twitter.

Vfl Bochum, dat speelt in de 2e Bundesliga, zou in het Duitse Billerbeck de tegenstander zijn van Heracles, maar door de slechte weersomstandigheden is de wedstrijd gecanceld. In plaats daarvan traint de selectie in het Polman Stadion.

AFGELAST | In verband met de weersomstandigheden is de oefenwedstrijd tegen VfL Bochum afgelast. De selectie traint nu vanmiddag in Almelo.