FC Volendam komt met schrik vrij tegen Telstar en legt druk bij Excelsior

Eimert Pruis • 15:08, 09-01-2022 / Laatste Update: 11:19, 07-01-2024

FC Volendam heeft weer 3 punten bijgeschreven in de algemene stand van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Wim Jonk overwon een vroege achterstand tegen Telstar: 2-1.

Glynor Plet schoot in de 5e minuut raak. In 6 minuten tijd draaide Volendam het weer om. Eerst maakte Mike Eerdhuijzen gelijk in de 30e minuut en daarna was het uiteraard Robert Mühren die Volendam op voorsprong schoot. Het betekende zijn 20e van het seizoen. Daarna bleven de netten in de doelen strakgespannen.

Volendam loopt nu 6 punten uit op naaste achtervolger Excelsior. De Volendammers hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Excelsior zou eigenlijk de topper tegen nummer 4 ADO Den Haag spelen, maar kampt met een coronauitbraak.