Feyenoord reageert KEIHARD met monsterscore in de Kuip

admin • 00:33, 06-04-2017 / Laatste Update: 20:04, 07-01-2024

Feyenoord heeft woensdagavond heerlijk afgerekend met de kansloze nederlaag in de Klassieker. In De Kuip liet de koploper zien dat het de titel eigenlijk wel verdient. De Rotterdammers maakten op eigen veld gruwelijk gehakt van Go Ahead Eagles: 8-0.

Alsof er helemaal niks was gebeurd in de Arena, kende Feyenoord een droomstart. Via Berghuis was het na 5 minuten al dicht bij de 1-0, maar 3 minuten later was het echt raak. Jens Toornstra kon makkelijk binnenglijden nadat diezelfde Berghuis de bal terug legde. Nog geen 6 minuten later lag ook de 2e er alweer in. Elia, die weer in de basis stond, trok naar binnen en schoot de bal van buiten de 16 in de korte hoek: 2-0.

150e goal Kuyt

Go Ahead had vervolgens helemaal niks in te brengen. En Feyenoord bleef zoeken naar nog een goal. En die vond de koploper ook. Binnen het half uur besliste Kuyt de wedstrijd. Na wat gerommel in de 16 bleef de bal voor zijn voeten liggen, waarna het simpel prijsschieten was: 3-0. Het was ook meteen de 150e eredivisie-goal voor de aanvoerder, die daarmee Wim Kieft evenaarde (1992).

Toornstra op dreef

Ook na de 3-0 bleef Feyenoord vol op de goal jagen. En die vond het 5 minuten voor rust wederom. Eindelijk leek Kramer te kunnen scoren, maar zijn inzet uit de lage voorzet van Kuyt werd gekeerd door Zwarthoed. Maar ja, wie anders dan Toornstra was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 4-0. Zijn 2e van de avond en 12e van het seizoen.

Nog voor rust leek Feyenoord op weg naar een gruwelijke monsterscore. Uit een vrije trap van Berghuis belandde de bal pardoes voor de voeten van Jan-Arie van der Heijden. De verdediger omspeelde Zwarthoef en schoof de bal zo binnen: 5-0. Vijf goals in 45 minuten... 10, 10, 10?!

En da's 6, de Kuip ontploft

Van rustig aan doen was absoluut geen sprake in de Kuip. Want 4 minuten na rust lag ook de 6e er alweer in. Van der Heijden kopte de bal uit een corner voor het doel, waarna het simpel binnen tikken was voor Eric Botteghin: 6-0. Daarna nam Feyenoord wat gas terug, maar het publiek liet zich alleen maar nog meer horen toen er in de Arena werd gescoord door Weghorst (1-1). Heerlijke kippenvel, want daarna ontplofte de Kuip volledig.

Kramer

De trouwe Feyenoord-legioen werd 20 minuten voor tijd nóg gekker toen ook Kramer eindelijk z'n doelpuntje had te pakken. De vervanger van de geblesseerde Jørgensen kopte in de verre hoek raak na wéér een afgemeten voorzet van Berghuis: 7-0.

Hattrick

Daarna was het gedaan in Rotterdam. Alhoewel daar leek het op. Feyenoord voetbalde de pot rustig uit, maar toch was het Toornstra die ook z'n 3e goal nog even maakte. De middenvelder maakte 2 minuten voor tijd een hattrick en de 8-0 en zorgde er zo voor dat Feyenoord z'n grootste overwinning in jaren boekte (laatste 8-0 winst in mei 1980). En op wat voor manier. GAE kon werkelijk niks inbrengen en Feyenoord domineerde als een ware kampioen.

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]