Feyenoord worstelt, maar wint van FC Groningen

ProShots

Sjors Tanis • 17:16, 25-11-2018 / Laatste Update: 20:50, 13-12-2023

Feyenoord staat steviger op plek 3 in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen in de eigen Kuip heel moeizaam van FC Groningen, de nummer 16 van de ranglijst: 1-0.

Jens Toornstra was met een doelpunt in de 7e minuut de matchwinner voor Feyenoord.

Vroeg doelpunt blijkt winnende

Feyenoord begon ijzersterk én scherp tegen de Noordelingen en Toornstra scoorde dan ook al vroeg. De middenvelder nam op de rand van buitenspel een lange bal van Jordy Clasie op zijn borst aan en volleerde die in één keer langs doelman Sergio Padt. Daarna werd het spel van de thuisploeg minder en kreeg Groningen zelfs nog wat kansen. Zonder succes. De beste kansen waren voor Feyenoord: Tonny Vilhena trof de lat en in de blessuretijd raakte Steven Berghuis nog de paal, maar het bleef in Rotterdam bij 1-0.

Plek 3

Feyenoord heeft plek 3 in de Eredivisie nu stevig in handen. De achterstand op nummers 1 (PSV) en 2 (Ajax) is echter groot, maar de voorsprong op de clubs vlak onder de Rotterdammers op de ranglijst, is ook aanzienlijk.

Volgende week komt koploper PSV naar De Kuip. Feyenoord heeft 13 punten achterstand op de Eindhovenaren, wel met een wedstrijd minder gespeeld.