Geen uitdoelpuntenregel meer bij play-offs in Nederland

Brian Vesseur • 19:27, 26-07-2021 / Laatste Update: 19:03, 07-01-2024

De KNVB is, net als de UEFA, afgestapt van de uitdoelpuntenregel. Bij de play-offs wordt het dus gewoon verlengen als er (na 2 wedstrijden) een gelijke stand op het scorebord staat. Het gaat om de play-offs om Europees voetbal en om promotie/degradatie.

Geen uitdoelpuntenregel meer in Nederland

Op de eigen site legt de KNVB het heel simpel en duidelijk uit: "Als twee teams evenveel doelpunten hebben gemaakt, volgt een verlenging van twee keer vijftien minuten en – als de stand dan nog steeds gelijk is – een strafschoppenserie."

Voorbeeld

Voorheen was het zo dat clubs een voordeel hadden als ze uitdoelpunten hadden gemaakt. Voorbeeld: als Team A uit met 4-2 verloor van Team B en thuis met 2-0 won van Team B, ging Team A door. Zij hadden namelijk in de uitwedstrijd, op bezoek bij Team B, 2 keer gescoord. Team B scoorde zelf 0 keer in de uitwedstrijd.