Het KKD-avondje: PEC Zwolle blijft aan kop, Heracles verliest weer

27 januari 2023

ProShots

In de Keuken Kampioen Divisie waren er vrijdag 8 duels. Koploper PEC Zwolle won makkelijk van nummer 18 TOP Oss: 4-1. Ook opmerkelijk was dat Eindhoven 2 keer rood kreeg, maar toch won van Heracles.


PEC Zwolle loopt door het puntenverlies van Heracles verder uit en gaat nu met 50 punten ruim aan de leiding voor Heracles (44 punten) en Eindhoven (39 punten).

Peter Hyballa
Voor het eerst sinds 2020 stond Peter Hyballa weer als trainer langs de lijn bij NAC. En dat ging niet slecht: Jong AZ werd met 5-1 afgeslacht. De man van de wedstrijd was Odysseus Velanas, die 3 keer het net vond.

Den Bosch - MVV
MVV-speler Leroy Labylle zorgde in het begin van de wedstrijd FC Den Bosch tegen MVV voor een bizar moment. De verdediger stond bij de 2e paal opgesteld en knikte een voorzet prima binnen, maar deed dat wel in zijn eigen doel. Het werd 3-3.

Dick Advocaat
ADO Den Haag is uit bij VVV-Venlo niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. In De Koel kreeg de Haagse ploeg met name na rust meerdere kansen, maar won het ondanks de rentree van Kishna voor de 2e maal op een rij niet.

Telstar - Almere City
Almere City won in Velsen-Zuid met 0-1 van Telstar. De Flevolanders staan na een zeer zwak begin van de competitie inmiddels op plek 4.

Uitslagen
NAC Breda - Jong AZ 5-1
Roda JC - FC Dordrecht 1-0
Den Bosch - MVV 3-3
PEC Zwolle - TOP Oss 4-1
VVV - ADO Den Haag 0-0
FC Eindhoven - Herascles 1-0
Helmond Sport - Jong Ajax 1-1
Telstar - Almere City 0-1