John de Jong blijft nog 2 jaar verantwoordelijk voor de transfers bij PSV en krijgt extra hulp

4 mei 2021

Thomas Bakker

Technisch manager John de Jong heeft zijn contract bij PSV verlengd en blijft tot medio 2024 de voetbalman in de directie van de club. De afgelopen weken was al duidelijk dat hij langer zou blijven en dat heeft nu dus een contractverlenging van 2 jaar opgeleverd.De 44-jarige oud-middenvelder is inmiddels 3 jaar technisch eindverantwoordelijk. De Jong volgde in juni 2018 Marcel Brands op.

Roerige periode
Daarna was het een roerige periode, waarin PSV er na een goed begin in de eerste seizoenshelft van voetbaljaar 2018-2019 niet in slaagde om een prijs te pakken. Dit seizoen is de weg naar herstel onder Roger Schmidt wel ingezet, maar dat moet nog wel uitmonden in een 2e plek aan het einde van de competitie. AZ is daarin nog een belangrijke concurrent.ย 

Verdedigers
De Jong staat komende zomer opnieuw voor een turbulente transferzomer, waarbij veel aan- en verkopen worden verwacht. Zeker in de defensie wil PSV zich versterken en uit die linie zal ook een aantal spelers vertrekken.

Bruma
Door de PSV-fans wordt De Jong geregeld uitgemaakt voor het een en ander. Zeker omdat hij 12,5 miljoen euro neerlegde voor de Portugese aanvaller Bruma. Die wordt door veel fans gezien als de grootste miskoop van de afgelopen jaren.

Jan Vennegoor of Hesselink
De Jong krijgt bij het invullen van zijn functie vanaf nu hulp van Jan Vennegoor of Hesselink, die de nieuwe rechterhand van de technisch manager wordt. De 42-jarige oud-spits van PSV was tot voor kort hoofd scouting en krijgt nu een veel breder takenpakket.