Jong Oranje heeft eenvoudig potje op Gibraltar en tekent voor zesklapper

BSR Agency

admin • 21:57, 14-11-2019 / Laatste Update: 00:46, 05-01-2024

Jong Oranje is na 4 wedstrijden nog altijd foutloos in de kwalificatie voor het EK van 2021. Op bezoek bij het altijd lastige Jong Gibraltar scoorde van de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi 6 keer.

De Wit werd de grote man aan de zijde van Jong Oranje. Na zijn doelpunt in de 1e helft, die voor een ruststand van 0-2 zorgde, liep hij in de 2e helft uit naar een hattrick. Tussendoor scoorde ook Gakpo zijn 2e van de avond. Met een beetje meer precisie had de score tegen de uiterst matige thuisploeg in de tweede helft veel hoger kunnen uitvallen. Uiteindelijk pakte alleen invaller Daishawn Redan (18) nog zijn momentje met zijn 2e goal voor Jong Oranje en de 0-6.

Klus geklaard: Jong Oranje wint ook het 4e EK-kwalificatieduel en heeft vooralsnog prima papieren richting het eindtoernooi in 2021. Jong Portugal volgt op 6 punten met een wedstrijd minder.