馃拤 | KNVB wil graag coronaprik Oranje-spelers v贸贸r start EK, maar wacht af

16 april 2021

Getty
Spelers van Oranje.

Voetbalbond KNVB zou graag zien dat de spelers van het Nederlands elftal v贸贸r de start van het EK voetbal zijn gevaccineerd tegen corona, zeker als dat bij andere deelnemers ook gebeurt. De bond zegt echter op dit moment niet het initiatief te nemen om de internationals aan een vaccin te helpen, in navolging van NOC*NSF bij de olympi毛rs.


"De KNVB ziet zeker voordelen in een vaccinatie voor spelers en staf, voorafgaand aan het EK鈥, laat een woordvoerder van de voetbalbond weten.

Zijn er genoeg vaccins?
Hij wijst erop dat de bond daarbij afhankelijk is van het aantal beschikbare vaccins en de keuzes van de overheid. "Die bepaalt op welk moment bepaalde groepen kunnen worden gevaccineerd.鈥

Lastig plannen
De KNVB ziet momenteel ook geen geschikt moment voor een gezamenlijke vaccinatie van de internationals. "Voor de voetballers van het Nederlands elftal geldt dat een groot deel in het buitenland woont, wat een collectieve vaccinatie nu ingewikkeld maakt. Om die reden is besloten het initiatief in deze fase bij de clubs neer te leggen鈥, aldus de woordvoerder.

Het EK begint op 11 juni. Het Nederlands elftal speelt zijn eerste wedstrijd op 13 juni tegen Oekra茂ne in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.