Koeman: ‘Barça? Je weet nooit wat er kan gebeuren’

5 december 2019

ANP

Ronald Koeman let inmiddels wat beter op zijn woorden. De bondscoach van Oranje flirtte in het verleden opzichtig met FC Barcelona, terwijl de KNVB gewoon bekendmaakte dat hij een clausule heeft waardoor hij weg kan. Inmiddels houdt hij alle partijen tevreden.


Op een bijeenkomst in Spanje, waar ook Roberto Martinez (bondscoach België) en voormalig bondscoach van Spanje Vicente Del Bosque op kwamen draven, zei Koeman het volgende: "Ik ben de coach van Nederland, ik moet me voorbereiden op het EK. Maar in het leven weet je nooit wat er kan gebeuren...", zo hield hij opzichtig de deur open.

Maart
Volgens Spaanse media zou Koeman al in maart een beslissing moeten nemen. "Ik moet niks,” zei Koeman nog vóór aanvang van de bijeenkomst ter ere van Johan Cruijff tegen het AD. "Zoals ik al heb gezegd: ik zou alleen vertrekken bij Oranje als Barça zich meldt, maar dat is dus niet aan mij. Dat is aan Barcelona.”

Niets zeggen
Direct na afloop stormden de aanwezige media af op de Oranje-bondscoach. Ze wilden toch nóg meer weten. "Ik ga hier niets meer over zeggen”, was hij resoluut. "Dit nieuws is een keer naar buiten gekomen, toen heb ik er al antwoord op gegeven. Ik ben nu in de eerste plaats bezig met de voorbereiding van het EK.”

Eerder zei Koeman nog dat naar Barça gaan 'een optie' was.