‘Lucas Ocampos mag zijn spullen weer pakken en terug naar Sevilla’

16 november 2022

Pro Shots
lucas-ocampos-weg-sevilla-as-jorge-sampaoli-eredivisie-alfred-schreuder

AS weet te melden dat Lucas Ocampos zo goed als zeker teruggaat naar Sevilla. De Argentijn werd door Ajax begin dit seizoen gehuurd, maar kon absoluut geen indruk maken. De nieuwe trainer van Sevilla is een Argentijn, dus Ocampos zou daar meer speeltijd in het verschiet liggen.


Bij Ajax startte Ocampos enkel tegen Go Ahead Eagles (1-1). Hij werd gehaald als opvolger van Antony en hij hoopte zelf dat hij zich bij Ajax in de kijker kon spelen voor het Argentijnse elftal. Het bleek geen lekker huwelijk.

Commotie
Het begin was ook al niet lekker, hij kwam met veel bombarie binnen. Die bombarie ging dan vooral over de interne issues bij Ajax. Ajax wilde hem op transfer deadline day binnen halen voor 20 miljoen, maar de Raad van Commissarissen zei nee. Zelfs een bod van 15 miljoen werd niet geaccepteerd, dus kwam er maar een huurconstructie.

Sevilla
Vorig jaar moest Ocampos wijken in de basis 11 van Sevilla, hij belandde op de bank en hoopte dus weer wat ritme te krijgen bij Ajax. Maar ook daar bleek de bank zijn plek te zijn. Nu de Argentijnse trainer Jorge Sampaoli gearriveerd is in Sevilla, hoopt hij op meer speeltijd. Het gaat alleen niet zo lekker bij de club waar hij onder contract staat: Sevilla staat 18e in LaLiga.