Nog steeds geen duidelijkheid over tv-geld bij degradatie uit Jupiler League

20 april 2017

Pro Shots

De Jupiler League kent nog maar 3 speelronden. Toch is het nog super onduidelijk wat er met de degradant gaat gebeuren. Pas nadat de competitie is afgelopen komt er duidelijkheid over een overgangsregeling van tv-gelden.


"Er wordt gesproken over een vangnet, maar dat is er nog niet”, legt Maarten Vreuls uit, operationeel manager van de Coöperatie Eerste Divisie (CED). ,,Tijdens onze ledenvergadering half mei staat het opnieuw op de agenda.”

17 van de 20 clubs in de eerste divisie (de beloftenteams van Ajax, PSV en FC Utrecht doen niet mee) zijn lid van de coöperatie. Zij hebben jaarlijks zo'n 7 miljoen euro aan mediagelden te verdelen.

Bij degradatie vallen die inkomsten in één klap weg, want clubs in de 2de divisie ontvangen helemaal geen tv-gelden. De CED pleit daarom voor een vangnet, maar dat ligt gevoelig. Vreuls: "Want dat geld moet uit dezelfde pot komen.”

Achilles’29 staat momenteel laatste. De Groesbeekse club vecht vrijdag voor de laatste kans tegen FC Dordrecht, de directe concurrent. Achilles moet door het slechtere doelsaldo in de laatste 3 wedstrijden 4 punten meer halen dan de ploeg uit Zuid-Holland.

Hoeveel Achilles’29 momenteel krijgt aan tv-gelden is niet bekend.