Ook Sjoerd Mossou zegt dat Mo Ihattaren onzin vertelt: ‘Kreeg zelfde assistent als Mario Balotelli’

14 januari 2022

AD-journalist Sjoerd Mossou gelooft weinig van het verhaal van Mohamed Ihattaren dat hij bij Sampdoria aan zijn lot werd overgelaten. Ihattaren zei dat hij geen salaris, geen begeleiding en geen bankrekening kreeg. Hij voelde zich alleen op de wereld.


Al eerder zei de voorzitter van Sampdoria dat er niks klopt van het verhaal. En Mossou komt met een hoop observaties waaruit ook blijkt dat Ihattaren zich erg zielig voordoet.

Begeleider
"Hij schetste een beetje een realiteit alsof hij volledig aan zijn lot is overgelaten, alsof hij op de trein naar Italië is gezet en niemand naar hem heeft omgekeken", vat Mossou samen in de voetbalpodcast van AD.

"Ik heb de mensen gesproken die hem begeleidden. Hij kreeg iemand toegewezen die hem met allerlei dingen zou helpen, met huisvesting, verzekering, enzovoort."

Balotelli
"Dat was dezelfde man die dat jarenlang voor Mario Balotelli heeft gedaan. Balotelli had ook persoonlijke assistent, die kreeg nu het dossier-Ihattaren in zijn schoot geworpen. Die man had al veel meegemaakt, maar dit nog nooit. Die heeft op een gegeven moment zijn handen ervan af getrokken. Hij was niet bereikbaar of kwam niet, dat was allemaal heel moeilijk."

Samp heeft een persbericht de deur uitgedaan met de tekst: "Het zijn gefantaseerde beschuldigingen die nergens op gebaseerd zijn. Sampdoria behoudt zich daarom het recht om actie te ondernemen, om het imago van de club te beschermen en schade te verhalen die is ontstaan."