PEC en Sparta krijgen na spektakelwedstrijd allebei een punt

25 augustus 2019

BSR
Sparta

PEC Zwolle heeft zijn eerste puntje van het seizoen binnen. Tegen Sparta speelde de ploeg van John Stegeman vandaag met 2-2 gelijk. Lange tijd leek er zelfs een zege in te zitten voor de blauw/witten. Lars Veldwijk, oude bekende in Overijssel, voorkwam dit.


De zucht van opluchting van het thuispubliek was bijna hoorbaar, direct na afloop van PEC Zwolle – Sparta. Na 3 duels zonder punten leek de ploeg van John Stegeman eindelijk weer eens te winnen. Maar een voormalig spits van de blauw/witten, invaller Veldwijk, voorkwam dit namens de Rotterdammers. Kort voor tijd maakte hij de 2-2.

Eerder in de 2e helft had de thuisclub via Lennart Thy een voorsprong genomen. Op aangeven van Pelle Clement tekende hij voor de 2-1, nadat beide ploegen met een verdiende gelijke stand waren gaan rusten.

1e helft
PEC Zwolle en Sparta waren in de eerste 45 minuten redelijk aan elkaar gewaagd, al bleken de Rotterdammers voorin wel dreigender via uitblinker Bryan Smeets en Halil Dervisoglu. Aan de andere kant was Dennis Johnsen een keer gevaarlijk. De vroege 0-1 van Ragnar Ache (op aangeven van Smeets) werd gevolgd door de bijna net zo snelle gelijkmaker van Iliass Bel Hassani.

Vriends rood?
Dat de ploeg van Henk Fraser met 11 man de kleedkamer opzocht was overigens tamelijk controversieel. Sparta-verdediger Bart Vriends beging een rood-waardige overtreding door met gestrekt been op Thomas Buns in te glijden. Hij kreeg echter slechts geel van de  scheidsrechter Serdar Gözübÿük.

Met 11 man sleepten de Rotterdammers uiteindelijk een acceptabel 2-2 gelijkspel uit het vuur. Al waren Veldwijk en collega-invaller Joël Piroe na de gelijkmaker nog dicht bij de winnende namens Sparta.