PEC verslaat Excelsior en staat er weer wat beter voor

admin • 01:32, 07-10-2018 / Laatste Update: 12:03, 15-01-2024

Voor de 3e keer dit seizoen heeft PEC een overwinning geboekt. In Zwolle werd Excelsior met 2-0 verslagen.

De wedstrijd was nog geen half uur gespeeld of er was al een keeper aan het grabbelen. Het schot van PEC-spits Mike van Duinen was zeker niet onhoudbaar, maar toch liet Sonny Stevens de bal door zijn handschoenen heen glippen. Ondanks de blunder stond PEC verdiend op voorsprong. De Zwollenaren speelden beter dan de Kralingers en ze creëerden daarnaast ook veel meer kansen.

El Hamdaoui

Het antwoord van Excelsior kwam aan het einde van de 1e helft. Mounir El Hamdaoui gaf de bal prachtig mee aan Hervé Matthys. Keeper Van der Hart moest 2 keer redden om het schot van de opgestoomde back onder controle te krijgen.

2-0 van Lam

PEC zette het betere spel in de 2e helft om in een nieuw doelpunt. Bij een vrije trap van Namli was Thomas Lam machtig in de lucht en kon hij de bal inkoppen: 2-0. PEC kreeg hierna nog meer kansen, maar de Zwollenaren konden hier niet meer uit scoren.

Betere tijden

Het gaat de laatste weken weer wat beter met PEC. Deze overwinning is de 2e op rij en de 3e van het seizoen. De 2-0 tegen Excelsior was ook nog eens de 1e thuisoverwinning sinds maart vorig seizoen.