PSV KAMPIOEN VAN NEDERLAND NA HEERLIJKE POT TEGEN AJAX

Martijn Baars • 20:53, 15-04-2018 / Laatste Update: 10:58, 12-12-2023

PSV is voor de 24e keer landskampioen geworden. In een heerlijke topper tegen concurrent en aartsrivaal Ajax wonnen de Eindhovenaren dik verdiend met 3-0. Een gefrustreerd Ajax eindigde de wedstrijd ook nog eens met 9 man.

Voor rust ging de wedstrijd op en neer, wat zorgde voor een heerlijke topper in het Philips Stadion. Kansjes over en weer en veel strijd. Bij de eerste de beste keer dat PSV fatsoenlijk voor de goal kwam, was het ook meteen raak. Hirving Lozano schoot de bal op de verdediging van de Amsterdammers, maar zag Gaston Pereiro in de kluts tegen de rebound aan lopen: 1-0.

PSV op rozen voor rust

Ajax was vervolgens erg dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van Joël Veltman zette Klaas Jan Huntelaar zijn teen tegen de bal, maar redde doelman Jeroen Zoet knap. Aan de andere kant was het met de tweede grote kans van PSV ook weer raak. Dit keer kwam de bal van de linkerkant. Joshua Brenet gaf een prachtige voorzet, waar spits Luuk de Jong half tegenaan dook met zijn hoofd en de thuisploeg op 2-0 zette. PSV zat na 45 minuten op rozen.

Aanvallende wissel

Die rozen werden na rust alleen maar mooier. Ajax-trainer Erik ten Hag wisselde in de rust aanvallend. Hij haalde verdediger Max Wöber naar de kant voor Siem de Jong en ging achterin 1-op-1 spelen. De eerste minuten leverde dat een aanvallend Ajax op, maar zonder dat de bezoekers ook maar een beetje in de buurt van de goal van Zoet kwamen.

Mooie goal Bergwijn

Nadat de Amsterdamse storm was gaan liggen, zocht PSV zelf weer de aanval. Opgezweept door het publiek werd het een kwartier na rust zelfs 3-0. Een voorzet van rechts werd maar half weggewerkt door de Ajax-defensie. De bal plofte op de voet van Steven Bergwijn, die strak controleerde en de bal achter André Onana punterde.

Vuurwerk

Na de goal sloegen de stoppen bij de Ajax-fans helemaal door. Vanuit het uitvak werd massaal vuurwerk afgestoken en richting de omliggende PSV-vakken gegooid. Scheidsrechter Danny Makkelie wachtte even een paar minuten voor er verder gespeeld kon worden. Gespeeld werd er wel, maar vooral door PSV.

2 keer rood voor Ajax

Een gefrustreerd Ajax liep tussen de 81e en 84e minuut ook nog eens tegen 2 rode kaarten aan. Eerst kreeg Tagliafico terecht zijn tweede gele kaart voor een sliding op Lozano. Een paar minuten later plantte invaller Siem de Jong heel vies zijn noppen op de enkel van Santiago Arias. De broer van doelpuntenmaker Luuk moest met direct rood inrukken.

PSV is kampioen!

Een paar minuten 'galary-play' later kon het vuurwerk in de PSV-vakken en in de rest van Eindhoven worden afgestoken. PSV is kampioen!

En dat werd natuurlijk gevierd in Eindhoven...