PSV-spits duikt na een jaar weer op in de selectie: ‘Hij kan 10 of 15 minuten spelen’

15 september 2021

Pro Shots / Thomas Bakker

De revalidatie van spits Maxi Romero na een knieblessure zit er na een jaar op. De 22-jarige Argentijn is weer een optie voor PSV-trainer Roger Schmidt voor het duel met Real Sociedad van donderdagavond. PSV opent tegen de Spanjaarden in de groepsfase van de Europa League.


"Hij traint nu een aantal weken met de groep en heeft keihard gewerkt. Voor Maxi zou het een beloning zijn als ik hem weer bij de wedstrijdselectie kan opnemen. Na een jaar is hij natuurlijk niet klaar voor 90 minuten, maar hij zou 10 minuten of 15 minuten kunnen spelen.” 

Belangrijke goals
Schmidt vervolgt: "Maxi heeft vorig jaar laten zien dat hij onder alle omstandigheden een goal kan maken. Vorig jaar maakte hij ook een heel belangrijke voor ons. Ik heb nu ook niet meer de restrictie dat ik maar 18 spelers kan selecteren en kan hem dus bij de groep halen, om zoveel mogelijk opties te hebben.”


Pröpper is terug
PSV kan tegen Sociedad waarschijnlijk weer beschikken over Davy Pröpper en Ryan Thomas. Ibrahim Sangaré is er waarschijnlijk nog niet bij. Er is goede hoop dat de nieuwe spits Carlos Vinícius donderdag ook bij de wedstrijdselectie kan zitten, als de IND woensdag zijn vergunning afgeeft. 

De ziekenboeg loopt dus leeg en dat is uiteraard goed nieuws voor Schmidt, die in Sociedad een zware kluif ziet. "Ze spelen aanvallend voetbal en zijn ook goed georganiseerd. Het wordt een stevige opgave.”