In een rampweek verkerend Oranje strijdend onderuit tegen Italianen

admin • 00:40, 29-03-2017 / Laatste Update: 15:37, 05-01-2024

Het Nederlands elftal heeft tevergeefs de bittere nasmaak van het WK kwalificatieduel met Bulgarije (2-0) en het ontslag van bondscoach Danny Blind weg kunnen spoelen. Oranje ging onder leiding van interim-bondscoach Fred Grim dinsdagavond in een oefenduel met 1-2 onderuit tegen Italië. Al gaf het vertoonde spel na de afgelopen week enigszins vertrouwen.

Het geplaagde Oranje kwam zelfs op voorsprong! Na een inzet van Quincy Promes raakte Alessio Romagnoli de bal zodanig dat de jonge Italiaanse doelman, Gianluigi Donnarumma, op slag kansloos was. Een heerlijke start voor Oranje. Lang kon het Nederlands Elftal niet van de voorsprong genieten, want binnen een minuut lag de bal er aan de andere kant al in.

Hoedt bij twee tegendoelpunten betrokken

Éder klopte Jeroen Zoet met een schot van afstand in de verre hoek. De spits van Italië kreeg de bal op een presenteerblaadje aangereikt door een ongelukkige kopbal van Wesley Hoedt.

De Italianen drongen daarna even aan. Het betekende ook de voorsprong voor de pizzabakkers, zij het wéér ongelukkig voor ons Oranje. Zoet verwerkte de kopbal van Marco Parolo maar half, waarna verdediger Leonardo Bonucci sneller bij de bal was dan Hoedt.

Memphis gevaarlijkste man op het veld

Oranje begon met een zekere flair aan de tweede helft. Een mooie passeeractie van Memphis Depay stierf jammer genoeg uiteindelijk in schoonheid. Een paar minuten later onderschepte Memphis een pass van Bonucci en bediende Promes. Zijn te slappe inzet was echter een makkelijke prooi voor Donnarumma, die best aardig keepte.

Tien minuten later mocht Memphis aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging kwam precies in de handen van doelman Donnarumma terecht. De aanvaller van Olympique Lyon zorgde wel voor de nodige dynamiek en was de beste man aan de kant van Oranje.

Wesley Sneijder

Een kleine 10 minuten voor tijd wisselde Grim, net als Blind afgelopen weekend, Wesley Sneijder voor Klaassen. De kleine middenvelder liet meteen zien waarom hij in de wei moet staan met een knalhard schot van afstand. Donnarumma redde uitstekend.

Een paar tellen later mocht Sneijder wéér uithalen, dit keer van binnen de 16. Maar de piepjonge doelman strekte zich opnieuw, waardoor Italië er met de zege vandoor ging.