Roda komt tweemaal terug van achterstand in Den Haag

6 februari 2016

ANP
Roda komt tweemaal terug van achterstand in Den Haag

ADO Den Haag en Roda JC hebben in een niet goed, maar wel aantrekkelijk duel beiden een puntje gesprokkeld: 2-2. De Hagenaars namen tot tweemaal toe een voorsprong, maar zowel voor de rust als in de tweede helft maakte Roda JC die achterstand goed.

Beide ploegen begonnen in een 4-4-2 systeem. Bij ADO Den Haag fungeerden Mike Havenaar en Ruben Schaken als speerpunten. Bij Roda JC waren dat Rydell Poepon en Mike van Duinen, beiden spelers met een verleden in Den Haag. In het Limburgse team van trainer Darije Kalezic hadden maar liefs zeven van de acht tijdens de wintertransferperiode aangetrokken aanwinsten een basisplaats.

Na een aan beide kanten wat afwachtende beginfase opende ADO Den Haag na 20 minuten de score. Kevin Jansen profiteerde van slordigheden van Martin Milec en doelman Benjamin van Leer. Vanaf circa 20 meter schoot hij de bal netjes binnen. Vlak voor rust kwam Roda JC op 1-1. Met dank aan centrale verdediger Vito Wormgoor van ADO Den Haag, die even niet oplette waardoor Tom van Hyfte van dichtbij de gelijkmaker kon scoren. Ook doelman Martin Hansen ging bij die treffer niet helemaal vrijuit.

ADO komt goed uit de startblokken
In de tweede helft kwam ADO Den Haag al snel opnieuw op voorsprong. Timothy Derijck kopte een vrije trap van Edouard Duplan achter doelman Van Leer. Kort daarna verzuimde spits Mike Havenaar de marge verder uit te bouwen. Roda JC stelde er aanvallend te weinig tegenover. De spitsen Poepon en Van Duinen waren wel actief, maar nauwelijks gevaarlijk.

Tóch kwamen de Limburgers nog geen 10 minuten voor tijd opnieuw langszij. Giovanni Zuiverloon gaf invaller Kristoffer Peterson te veel vrijheid. Met een fraai schot tekende de van FC Utrecht overgekomen middenvelder voor de gelijkmaker. In de slotfase kansen aan beide kanten. Poepon miste voor de Limburgers en Duplan voor de Hagenaars.