Dit schreven de Nederlandse kranten over de ongelukkige nederlaag van Ajax

BSR Agency

admin • 09:38, 24-10-2019 / Laatste Update: 02:55, 06-01-2024

Voor het eerst dit seizoen stond Ajax met lege handen. De Amsterdammers verloren in de eigen Johan Cruijff Arena van Chelsea door een late treffer van Michy Batshuayi. Een blik op de Nederlandse kranten.

Het Algemeen Dagblad noemt de thuisnederlaag van Ajax 'pijnlijk'. "Het voelt voor Ajax onwennig, maar het is wel de realiteit", schrijft de krant. "In de slotfase gingen de fans nog een keer massaal achter de ploeg staan om zo de derde zege in de groepsfase af te dwingen. Maar het tegenovergestelde gebeurde, vijf minuten voor tijd. Nu was Batshuayi wél heel alert en pegelde raak via de onderkant van de lat.

Londense clubs in de Arena?

De Telegraaf zet zijn vraagtekens bij de overwinning van Chelsea: 'Ajax beroofd in Arena'. "Wat is dat toch met Londense clubs in de Arena?', vraagt de krant zich af. "Chelsea gooide een schep zout in Ajax' open wond, die de verloren halve finale in de Champions League tegen Tottenham Hotspur nog altijd is. Ditmaal viel het doelpunt niet in de allerlaatste seconde, maar vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Dat de thuisploeg in de eerste helft de zuivere 1-0 was onthouden, maakte de druiven nog zuurder."

'Chelsea was voller van inhoud'

'De les die Ajax weer eens moest leren', schrijft Trouw. "Na twee curieuze zeges in de Champions League verloor Ajax, van Chelsea. Dat was voller van inhoud. "Misschien was het wel goed voor iedereen, voor de trainer van Ajax, voor de spelers zeker, voor de fans ook. Het was te gek geweest, de volle winst na twee curieuze wedstrijden in de Champions League League – na dat al zo mooie vorige seizoen. Gisteren voelde Ajax en alles wat eromheen hangt, weer eens hoe Europees voetbal ook kan voelen."

Slordigheden kosten Ajax de kop

Het Parool vond Ajax tegen Chelsea 'slordig'. "In een gelijkwaardige wedstrijd was Ajax lang het dichtst bij de openingstreffer. Quincy Promes dacht zijn ploeg in de 36e minuut op voorsprong te schieten, maar de videoscheidsrechter zag dat de aanvaller een paar centimeters buitenspel stond."