😂 | Sjaak Swart: ‘Ik hoop dat De Graafschap promoveert’

7 mei 2021

Getty Images

In 2016 was Sjaak Swart nog zo pislink op De Graafschap dat 'Mister Ajax' hoopte dat de Doetinchemse ploeg zou degraderen. 5 jaar later is hij 180 graden gedraaid, want nu hoopt Swart dat De Graafschap de komende speelronden promoveert naar de Eredivisie. Dat zegt hij in gesprek met de regionale omroep Gelderland.


"Van mij mogen ze promoveren”, zegt de 82-jarige Swart in aanloop naar het duel waarin het vrijdagavond moet gebeuren voor De Graafschap, uitgerekend tegen Jong Ajax. In 2016 verloor het grote Ajax op de laatste speelronde het kampioenschap op De Vijverberg door met 1-1 gelijk te spelen. Swart was daarna woest en zei: 'Ik hoop dat De Graafschap degradeert'. Dat gebeurde ook. Maar van die haat is nu niks meer over.
'Altijd gezellig'
“Dat is jammer, maar verder niks. Dat Ajax het niet redde was hun eigen schuld. Maar dat is verleden tijd en ik gun ze nu promotie”, aldus Swart. Als De Graafschap op De Toekomst wint van Jong Ajax, de nummer 16 van de Keuken Kampioen Divisie, is promotie een feit. “Ik kwam vroeger vaak bij De Graafschap, op De Vijverberg was het altijd gezellig."