Statement Utrecht-fans naar KNVB na ontbreken minuut stilte: ‘Schaam je kapot!’

23 maart 2019

ANP

Het hele land rouwt na de verschrikkelijke gebeurtenissen van maandag 18 maart in Utrecht. De KNVB besloot alleen, vanwege zogenaamde protocollen, om géén minuut stilte te houden bij de wedstrijden van het Nederlands elftal.


Dat is tegen het zere been van SupportersVereniging FC Utrecht en True Support. Zij kwamen met een keihard statement. Uiteraard gericht aan de voetbalbond:

"Geachte KNVB,

Respect, KNVB, dat begint bij jezelf.

Daar waar het hele land saamhorig reageerde, was er binnen de KNVB verdeeldheid over het wel/niet in acht nemen van een minuut stilte en het dragen van rouwbanden naar aanleiding van de aanslag te Utrecht op maandag 18 maart 2019, die de Utrechtse gemeenschap, maar feitelijk het gehele land heeft geraakt. Ongelooflijk en onbegrijpelijk!

Nog nooit is er een code 5, de hoogste dreigingscodering, afgegeven. Velen in binnen- en buitenland betuigden hun medeleven. Het Koningshuis gaf acte de presence, de minister president, onze eigen burgemeester die het top heeft gedaan en doet, burgemeesters van andere steden, andere supportersclubs, overige Nederlanders, waarvoor nogmaals dank!

Uit respect naar de slachtoffers, hun familie en vrienden, de hulpverleners en alle overig betrokkenen had de KNVB, even los van de status van zo’n protocol, daarvan af moeten wijken.

Maar de KNVB gaf niet thuis! De “K” staat voor Koninklijk. Het wordt tijd dat de KNVB zich eens als zodanig gaat gedragen.

(...)

En KNVB: Schaam je kapot!"

Uitgebreider
Dit is een verkorte versie. Het hele statement staat online. Check 'm hier.