Televisierecensente Angela de Jong: ‘Gijpie, Derksen en Genee zijn onvervangbaar’

21 december 2021

Pro Shots
VI

Wie kent Angela de Jong tegenwoordig niet? De tv-columniste van AD kan een carrière maken of breken. Sportnieuws.nl vroeg onze collega van het Algemeen Dagblad om de laatste aflevering van Veronica Inside te analyseren. Heeft het nieuwe programma VI Vandaag wel toekomst?


Traantje gelaten?
"Nou, nee. Ik begrijp de hele ophef ook niet over de laatste Veronica Inside. Ik denk alleen maar; de mannen komen direct gewoon weer terug. Het programma heet nota bene ook nog VI (VI Vandaag) en alle fans die altijd op maandag en vrijdag keken, kunnen nu ook op dinsdag, woensdag en donderdag van de heren genieten. Een traantje lijkt me dus wat overdreven."

Je noemt al VI Vandaag. Een dagelijkse talkshow. Zijn ze op hun plek in dat format of is het too much?
"Na het experiment van afgelopen zomer – waarin ze geweldige kijkcijfers haalden – snap ik wel dat John de Mol dit aan ze gevraagd heeft. Het is eigenlijk de enige logische beslissing die Talpa de afgelopen jaren genomen heeft. Of het een succes gaat worden, weet ik niet. Dat ze het proberen dan weer wel. Volledig."

LEES OOK: Dit Veronica Inside-onderdeel transfereert niet mee naar VI Vandaag op SBS 6

Is de houdbaarheidsdatum inmiddels niet een beetje verstreken van de heren aan tafel?
"Dat hebben we al vaker gedacht, maar toch is er een behoefte aan. Twee keer in de week dan. Ik ben vooral heel benieuwd wat het gaat doen als 'traditionele talkshow'. Terwijl het dat natuurlijk helemaal niet is."

Er wordt gesproken over verschillende gasten die op het verlanglijstje staan. Begrijpelijke namen?
"Sommige wel, sommige niet. Sommige vind ik heel slim en een aantal begrijp ik totaal niet. Waarom ze zich met Bram Moskowicz inlaten, vraag ik me echt af. Zo'n Eus (Özcan Akyol, red.) begrijp ik dan weer wel. Of Henk Westbroek. Ik snap ook wel dat die erbij past."Ooit komt het moment dat ze stoppen. Wie of wat moet ze dan gaan vervangen?
"Ja, ooit. Al kan ik het mezelf nog moeilijk voorstellen. Een leven zonder VI. Deze heren zijn eigenlijk gewoon niet te vervangen. Ze zijn sowieso een bastion van, laten we zeggen, politieke incorrectheid die je nergens anders hoort. Ik denk niet dat nieuwkomers zoveel krediet krijgen als zij. Die worden bij de eerste de beste rel al van de buis gegooid. Dus nee. Ik denk dat ze moeten genieten zolang het duurt en ik geloof niet in een heel nieuw trio dat dit succes gaat evenaren."

"Laten we overigens eerst even kijken of de kijker hier wel behoefte aan heeft. Nederland is namelijk talkshowmoe en ik ben benieuwd of ze het succes van de zomer vast kunnen houden zonder de sport. Plus behoorlijke concurrentie van andere programma’s. Dus wie weet hoeven ze straks helemaal niet vervangen te worden en zijn we er met z’n allen gewoon klaar mee."

LEES OOK: 🎥 | Deze analist gaat niet verder bij VI: ‘Ik vond het super leuk om hier te zijn’