Telstar weet al wie de volgende legend wordt die voor 1 duel trainer mag zijn: ‘Dan bellen we gelijk’

24 september 2021

ANP

Bondscoach Louis van Gaal zit vanavond eenmalig op de bank van Telstar. Hij leidt de wedstrijd tegen koploper Jong AZ om zo geld om te halen voor Spieren voor Spieren. In aanloop naar het duel belde het AD met Pieter de Waard, kleurrijk voorzitter van de ‘Witte Leeuwen’.


Hij weet al wie er benaderd gaat worden als dit avontuur met Van Gaal voorbij is. "Zodra Dick Advocaat bekend maakt dat hij echt stopt. En dan bedoel ik écht. Dan is 1 ding zeker. Dan hangt de volgende ochtend Telstar aan de telefoon bij Dick. Dan begint hij in Velsen-Zuid; daar gaan we voor. Gewoon voor 1 of 2 dagen, hoor, net als Louis. Zijn aanwezigheid hier smaakt echt naar meer.”

'Ik kan me niet gedragen'
Maar eerst is Van Gaal aan de beurt. De Waard kijkt nooit naar wedstrijden van zijn club, want veel te spannend. Maar zelfs voor Van Gaal maakt hij geen uitzondering. "Nee, ik kan mij op een tribune niet goed gedragen. Bovendien kan ik de spanning niet verdragen. Ik ga, zoals altijd, lekker achter mijn bureau zitten. En mocht ik lawaai horen vanaf de tribune, dan zal ik misschien eens om het hoekje kijken.”

Telstar – Jong AZ met Van Gaal op de bank. Wat wordt de uitslag? "6-3."