Trainer Rini Coolen na ‘geweldige tijd’ bij Rosenborg nu in beeld bij Feyenoord

2 juni 2020

REUTERS

Feyenoord wil Rini Coolen vastleggen als trainer van het nieuwe Onder 21-elftal dat komend seizoen van start gaat. De voormalig trainer van FC Twente, AGOVV, RBC, Adelaide United, Aruba en Rosenborg bevestigt aan het AD in gesprek te zijn met technisch directeur Frank Arnesen. "We hebben inderdaad contact en we praten nog", zegt Coolen.


De 53-jarige voormalig speler van Go Ahead Eagles, Heracles, De Graafschap en AZ zit na een succesvol avontuur bij Rosenborg in Noorwegen zonder club. Bij Rosenborg was hij eerst hoofd opleidingen, maar later werd hij ook hoofdtrainer en pakte hij de landstitel en de beker.

'Geweldige tijd'
"Het was een geweldige tijd. In verband met de situatie waarin we nu zitten in de wereld en in de wetenschap dat ik mijn aflopend contract bij Rosenborg toch niet zou gaan verlengen, hebben de club en ik een paar maanden eerder echter afscheid van elkaar genomen", zegt Coolen. "Ik ben dus beschikbaar voor een nieuwe uitdaging."

Voetbalpiramide
Frank Arnesen kondigde al eerder aan dat Feyenoord O21 jaar onder leiding moest komen te staan van een trainer met het hoogste trainersdiploma. De Deen draait er niet omheen: Feyenoord moet kampioen worden in die nieuwe competitie om alsnog in de voetbalpiramide te komen. Dat werd eerder geweigerd door de Rotterdamse club, maar sinds het vertrek van Martin van Geel is dat standpunt overboord gegooid.

Dirk Kuyt en Fons Groenendijk
Arnesen benaderde eerst Dirk Kuyt om het elftal te trainen, maar de toekomstig hoofdtrainer van Feyenoord bedankte voor de eer. Fons Groenendijk, de beoogde rechterhand van Kuyt bij Feyenoord 1 vanaf medio 2021, zag het ook niet zitten om met het elftal aan de slag te gaan.