Trainer Willem II maakt Luxemburgs clubje de favoriet: ‘Zij spelen elk jaar Europees voetbal’

15 september 2020

Geert van Erven

Tijdens de persconferenties van Progrès Niederkorn en Willem II dinsdagavond gebeurde wat werd verwacht. De Luxemburgers benadrukten de favorietenrol van de Nederlandse subtopper, Adrie Koster en Jordens Peters wezen op de gevaren van Progrès. 


Koster, die als trainer en als trainer veel Europacupvoetbal speelde, probeerde de tegenstander groot te maken door er op te wijzen dat er binnen de selectie van de opponent van woensdagavond veel meer spelers lopen met ervaring met Europese wedstrijden. "Zij spelen in principe elk jaar Europees voetbal”, aldus de Willem II-trainer.

1 tribune
Jordens Peters moest toegeven dat de ambiance van het speelstadion in Differdange niet heel erg tot de verbeelding spreekt met maar 1 tribune. "Maar daar moeten we ons niet door laten misleiden”, stelde de captain, "Want zij hebben een paar jaar geleden nog Glasgow Rangers uitgeschakeld."

Progrès-aanvoerder Sebastien Silaj vertelde dat hij met zijn ploeg de gehele wedstrijd Heerenveen - Willem II (2-0) heeft teruggekeken. "Willem II is een goede ploeg. De spelers zijn snel en sterk. Wij zullen defensief goed compact moeten staan om daar weerstand aan te kunnen bieden. En veel moeten lopen. Als het lang 0-0 blijft, zullen wij ook onze kansjes krijgen. Die moeten we dan benutten.”