Twente wil kampioenswedstrijd in de Arena spelen, ook gemeente Amsterdam stemt in

15 april 2019

ANP

FC Twente kan vrijdagavond kampioen worden in de Keuken Kampioen Divisie, op bezoek bij Jong Ajax. Die wedstrijd zal worden afgewerkt op De Toekomst, maar Twente wil liever dat er in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. Dat zou een hoop onrust en chaos schelen in het centrum van de stad.


Twente heeft zondagavond gevraagd aan Ajax of het in de Arena kan. Ook de gemeente Amsterdam wil dat: de supporters van Twente hebben namelijk al een tripje naar het centrum van Amsterdam op de planning staan. Al zouden zij allemaal in de Arena terecht kunnen, zou dat in de stad een hoop chaos voorkomen.

Vak-P
Vrijdag kan FC Twente kampioen worden in de wedstrijd tegen Jong Ajax. Die is gepland in de stadion De Toekomst en voor Twente-supporters zijn daar slechts 185 kaarten die allemaal al zijn verkocht. Eerder al lieten de supporters van Vak-P weten dat ze hoe dan ook met duizenden naar Amsterdam zullen gaan.

Helderheid
Woordvoerder Richard Peters van Twente zegt dat gisteravond Ajax is gevraagd de wedstrijd naar het stadion De Arena te verplaatsen. Dat verzoek is een maand geleden ook al eens gedaan, maar nu herhaald en in een telefonisch gesprek toegelicht. Peters verwacht dat er maandag helderheid over komt.

Locatie onbekend
Op het Facebook-account meldde Vak-P gisteren gezamenlijk met de trein naar Amsterdam te reizen om zo dicht mogelijk bij de spelers te kunnen zijn. ,,Aangezien Ajax en Gemeente Amsterdam ons geen keus laten, maken wij zelf de keus om massaal naar Amsterdam af te reizen. Want als onze club terug kan keren naar het niveau waar wij horen, dan horen wij daar bij te zijn. En niet in een uitvak met een capaciteit van 185 man op een amateurcomplex. We reizen daarom gezamenlijk met de trein af naar Amsterdam, de locatie maken wij gedurende de reis bekend”, vermeldt het account.