Uitstekend Feyenoord speelt zwak AZ helemaal koekoek

ProShots

admin • 16:21, 01-10-2017 / Laatste Update: 18:40, 07-01-2024

Feyenoord heeft zich hersteld van de harde klappen van de afgelopen week. Na de nederlagen tegen NAC Breda en Napoli, wonnen de Rotterdammers overtuigend van AZ (0-4).

De eerste zondagswedstrijd ontbrandde met openingsfase in een on-Nederlands hoog tempo. AZ werd een doelpunt ontnomen door de grensrechter die onterecht vlagde voor buitenspel. Feyenoord kwam dus goed weg en even later zelf op voorsprong. Steven Berghuis kreeg de bal via wat gekluts voor zijn voeten en vollere snoeihard binnen via de onderkant van de lat. Het was in eerste instantie moeilijk te zien of de bal over de lijn was, maar Tonny Vilhena maakte aan alle onzekerheid een einde: 0-1.

Feyenoord trok de wedstrijd naar zich toe en zette AZ behoorlijk onder druk. Sam Larsson verdubbelde de score met een lekkere zwabberbal van buiten de 16-meter. Zo stonden de Rotterdammers binnen 17 minuten al op 0-2.

Feyenoord trekt wedstrijd naar zich toe

AZ probeerde de vroeg opgelopen schade snel te herstellen. Het ging op jacht, maar vlak voor rust kreeg het de deksel op de neus. Stijn Wuytens schoof de bal in de voeten van Berghuis die koeltjes de bal in het hoekje plaatste. Feyenoord controleerde de wedstrijd en was veruit de betere ploeg. Net als vorig jaar gingen de Rotterdammers met een dikke 0-3 voorsprong de kleedkamer in.

Vilhena pakt goaltje mee

De Alkmaarders leken na rust meteen de spanning terug te willen brengen, maar dat lukte niet bepaald. De ploeg van trainer John van den Brom was heel slordig aan de bal, waardoor Feyenoord de wedstrijd kon controleren. Feyenoord loerde op de kansen, waardoor Tonny Vilhena ook zijn doelpuntje mee kon pakken. Na een goede dribbel van Berghuis, hoefde hij alleen maar zijn voet tegen de bal te zetten.

Missers voorkomen afslachting

Het is dat het vizier bij Feyenoord niet helemaal meer op scherp stond, want AZ was rijp voor de slacht. Jean-Paul Boëtius en Steven Berghuis kregen levensgrote kansen, maar schoten allebei rakelings naast. Daarna werden de Rotterdammers niet echt gevaarlijk meer. De wedstrijd bloedde ook een beetje dood, want AZ had ook geen vertrouwen meer in een goed resultaat.

Door de overwinning komt Feyenoord op 15 punten uit 7 wedstrijden. De achterstand op koploper PSV bedraagt 3 punten. AZ blijft steken op de 7de plek.