🎥​ | Vader Maurice en zoon Sem Steijn vrezen horrorscenario in finale nacompetitie: ‘Hoe moet je dat thuis verkopen?’

13 mei 2022

Maurice Steijn vecht zondag als trainer van Sparta in de laatste wedstrijd nog om lijfsbehoud in de Eredivisie. Zoon Sem Steijn heeft met ADO Den Haag in de nacompetitie de eerste stap gezet richting de halve finale. Vader en zoon kunnen elkaar in het ergste geval uitgerekend in de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegenkomen. In gesprek met Sportnieuws.nl noemen ze dat een horrorscenario.


Dat de 1 de ander uit zou moeten schakelen in het zicht van de Eredivisie, daar denkt Maurice Steijn liever niet aan. "Dat zou echt een horrorscenario zijn ja. Daar moet je niet aan denken. Hoe moet je dat zo verkopen thuis? Daarom hoop ik maar dat wij ons met Sparta rechtstreeks handhaven en dat ADO Den Haag via de play-offs weer terugkomt in de Eredivisie. Dat zou mooi zijn."

Niet meer naar het KKD-gala
In ieder geval hoopt Maurice Steijn volgend jaar niet meer op het Keuken Kampioen Divisie-gala te zijn. "Hooguit om een prijs uit te reiken aan 1 van de genomineerden", lachte de trainer. Zijn zoon Sem is er sowieso niet bij in de KKD. Zijn transfer naar FC Twente is al een tijdje rond. Toch zat hij nog niet op de tribune bij FC Twente in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen woensdag.

Met FC Twente Europa in
"Ik zat bij Sparta, maar heb de score wel bijgehouden. Ik heb ook de beelden gezien van de supporters die het veld op gingen. Supergaaf. Ik kijk ernaar uit om naar die club te gaan en met FC Twente vol voor Europees voetbal te gaan." Omdat FC Twente zeker is van plek 4, kan aanvaller Sem Steijn zich alvast voorbereiden op de laatste voorronde van de Conference League.