Vitesse steviger aan kop na zege in Kerkrade (video)

Proshots

Trevor Wagener • 00:12, 19-08-2017 / Laatste Update: 06:31, 05-01-2024

Vitesse heeft vrijdagavond ook de 2e wedstrijd van het eredivieseizoen gewonnen. De koploper was in Kerkrade met 3-1 te sterk voor Roda JC.

Tim Matavz, Thomas Bruns en Guram Kashia hielpen de Arnhemmers aan de zege. Vitesse, dat in dezelfde opstelling begon als vorige week toen het met 4-1 van NAC Breda won, kreeg via Guram Kashia de 1e goede kans van de wedstrijd. Roda JC-doelman Hidde Jurjus redde knap op zijn kopbal.

Jorn Vancamp was na een half uur spelen namens de thuisploeg dichtbij de 1e goal van de wedstrijd. Keeper Remko Pasveer voorkwam met een zieke reflex een Limburgs doelpunt. Toch kwam Vitesse in de 40ste minuut op voorsprong via Tim Matavz. De Sloveen krulde de bal in de kruising na een enorme fout van Roda-verdediger Frederic Ananou.

Roda Remontada

De thuisploeg was de 2e helft een stuk beter dan Vitesse. Christian Kum vergooide al snel een makkelijke kans. Na ruim een uur spelen was het wel opnieuw raak. Simon Gustafson benutte via de rug van keeper Pasveer een strafschop (zijn 3e vans het seizoen), nadat Milot Rashica een overtreding had gemaakt op Mikhail Rosheuvel: 1-1.

Over de streep

Thomas Bruns zette de gasten uit Arnhem 5 minuten later weer op voorsprong (zie tweet onder). De middenvelder van Vitesse, die deze zomer overkwam van Heracles Almelo, schoot een vrije trap raak vanaf de rand van het strafschopgebied en het stond 1-2. Aanvoerder Kashia kopte 10 minuten voor tijd de 1-3 raak en het duel was beslist.

⚽ | En het is weer 1-2. Thomas Bruns schiet een vrije trap binnen, doelman Hidde Jurjus duikt te laat naar de hoek. #rodvit pic.twitter.com/iES4R6KqDK