Willem II kijkt met gerust hart naar topwedstrijden in Eredivisie na zege op Groningen

28 februari 2020

Orange Pictures

Willem II gaat hoe dan ook een lekker weekend beleven. Zelf trapten de Tilburgers succesvol het Eredivisie-weekend af, door met 3-1 van FC Groningen te winnen. Willem II blijft daardoor 5e in de competitie, terwijl de nummers 1 t/m 4 dit weekend tegen elkaar in actie gaan komen. De Tricolores loopt dus sowieso in op de concurrentie.


Na 25 wedstrijden staat Willem II op 44 punten. Daarmee komen ze op 1 puntje van PSV, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld. Feyenoord heeft wéér een duel (23) minder, maar wel weer een puntje (46 in totaal) meer dan PSV.
Koploper Ajax ontvangt AZ op zondag. Zij hebben allebei 23 wedstrijden gespeeld en staan op 3 punten van elkaar: 53 om 50.

Doelpuntenmakers
Che Nunnely opende na een klein halfuur de score in het Koning Willem II Stadion. Vangelis Pavlidis prikte ook weer eens, terwijl Mats Köhlert na een dik uur spelen de wedstrijd in het slot gooide: 3-0. Een kwartier voor tijd redde Ahmed El Messaoudi wel de Groningse eer door de 3-1 te maken.

Play-offs
Groningen had ook graag willen winnen, omdat de ploeg 1 positie verwijderd is van de play-offsplekken. Als Vitesse en FC Utrecht dit weekend winnen, is het gat 6 punten met die 2 ploegen.