Het programma van de Eredivisie: kampioenskandidaten en nieuwkomers in actie

3 augustus 2019

BSR Soccrates

De Eredivisie is vrijdagavond van start gegaan. Deze zaterdag staan er direct wat interessante potjes op de voetbalkalender. Hoe zijn de ploegen uit voorbereiding gekomen? Op welke posities zijn er nog versterkingen nodig? Met dat soort vragen kunnen de voetbalfans zich zaterdagavond weer bezig houden. Dit staat er op het programma!


18:30 uur: FC Emmen - FC Groningen
18:30 uur: Vitesse - Ajax
20:45 uur: FC Twente - PSV
20:45 uur: VVV-Venlo - RKC Waalwijk

FC Emmen - FC Groningen
FC Groningen begon het vorige seizoen erg matig. De Groningers voetbalden lang voor de onderste plaatsen mee en vonden na de winterstop weer de weg naar boven. FC Emmen draaide een heerlijk jaar en hoefde niet eens in de nacompetitie voor lijfsbehoud te vechten. Dick Lukkien, de trainer van FC Emmen, verwelkomde afgelopen zomer liefst 12 nieuwe spelers! Eens zien of hij daar al een echt team van heeft gesmeden.

Vitesse - Ajax
Ajax lijkt dit seizoen de grote favoriet voor de titel. Die rol moeten ze zaterdagavond in Arnhem dan maar even waarmaken. Ze kunnen in ieder geval niet meer vertrouwen op de kwaliteiten van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong die droomtransfers maakten. Bij Vitesse zit sinds de zomer Riechedly Bazoer in de selectie. Hij voetbalde tussen 2014 en 2017 voor de Amsterdammers. Kan hij zijn oude club pijn doen?

FC Twente - PSV
In de Keuken Kampioen kroonde FC Twente zich met een straatlengte voorsprong tot kampioen. Zo keerden de Tukkers na 1 seizoen afwezigheid alweer terug in de Eredivisie. In de Grolsch Veste mogen ze aan hun publiek laten zien wat ze hier waard zijn. Er staat in ieder geval een flinke tegenstander te wachten.

PSV moet met Ajax de strijd om de kampioensschaal aangaan. De Eindhovenaren werden dinsdag door FC Basel uitgeschakeld in de 2e voorronde van de Champions League. Eens kijken of Mark van Bommel en zijn ploeg die teleurstelling al hebben verwerkt.

VVV-Venlo - RKC Waalwijk
Bij VVV-Venlo stond Maurice Steijn de afgelopen 5 seizoenen aan het roer. De laatste 2 seizoenen in de Eredivisie leverde dat een knappe 15e en 12e plek op. Nu is het aan Robert Maaskant om die stijgende lijn door te zetten.

RKC Waalwijk vocht zich via de play-offs de Eredivisie in. De Waalwijkers hebben (met dank aan de miljoenentransfer van Frenkie de Jong) een echt voetbalveld neergelegd in het stadion. Ze moeten nog een weekje wachten tot ze daar op kunnen spelen, maar in Venlo mag de ploeg van Fred Grim vast laten zien wat we dit jaar van ze mogen verwachten.