AEK gaat rellende fans hard aanpakken

29 november 2018

reuters

De clubleiding van AEK Athene belooft actie te ondernemen tegen de aanhangers die zich dinsdag misdroegen voor en tijdens het duel met Ajax in de Champions League.


De Amsterdamse fans in het uitvak werden beschoten met vuurwerk en er werd zelfs een molotovcocktail gegooid. ,,We veroordelen krachtig de geweldsdelicten in het Olympisch Stadion. Niet alleen omdat dit gebeurde tijdens een wedstrijd in de Champions League, maar ook omdat ze een belediging zijn van onze lange historie'', staat op de website van de Griekse kampioen.

Onderzoek
De Europese bond UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar de ongeregeldheden. Een flinke straf dreigt voor AEK en wellicht ook voor Ajax, omdat de fans vuurwerk terug gooiden richting de Griekse relschoppers.

"We lopen niet weg voor onze verantwoordelijkheid'', zegt de clubleiding van AEK. ,,We willen de schuld niet afschuiven en zullen ook geen goedkope excuses of alibi's verzinnen. We veroordelen wat dinsdag is gebeurd en zullen alle mogelijke acties ondernemen om te voorkomen dat dit in de toekomst nog een keer gebeurt. We hebben al bewezen dat we goed weten hoe we onze fouten moeten herstellen.''