Arsenal schiet Koeman's Everton nog dieper in crisis (video's)

admin • 18:24, 22-10-2017 / Laatste Update: 06:04, 05-01-2024

Het kan zomaar zijn dat de dagen van Ronald Koeman op Goodison Park zijn geteld. Weer wist zijn ploeg Everton niet te winnen. Arsenal was in Liverpool met 2-5 te sterk.

Everton kwam nog vrij snel op voorsprong dankzij een heerlijke goal van Wayne Rooney, maar Arsenal stelde al gauw orde op zaken. Nacho Monreal maakte nog voor rust de gelijkmaker en na de thee was het over en uit voor Everton. Mesut Özil maakte met de kop in de 53ste minuut de 2-1.

Kansloos

De situatie werd kansloos toen Idrissa Gueye een kwartiertje later zijn 2de gele kaart pakte. Arsenal-aanwinst Alexandre Lacazette besliste de wedstrijd een 15 minuten voor tijd op aangeven van Özil. Aaron Ramsey deed het thuispubliek nog extra pijn door in de laatste minuut van de reguliere speeltijd van de wedstrijd de 1-4 te maken.

Attractief slot

Oumar Niasse redde de eer nog enigszins door in de 5 minuten tellende blessuretijd de 2-4 binnen te schieten. Toch kreeg de ploeg van Koeman daarna weer een klap te verwerken, want Alexis Sánchez vond het nodig om ook nog even de 5de voor Arsenal te maken.

Degradatie?

Arsenal staat dankzij de overwinning 5de. Everton staat op de 18de (!) plek. Een plaats waar je aan het einde van het seizoen door degradeert...